درمان کبد چرب با طب سوزنی

درمان کبد چرب با طب سوزنی یک روش درمان موثر برای بیمارانی است که از مشکلات کبدی رنج می برند و می توانند به وسیله آن سلامتی خود را بدست آورند. همانطور که می دانید دو سوم بدن انسان از خون تشکیل شده و کبد عمل تصفیه آن را بر عهده دارد. حالا اگر در عملکرد کبد که به عنوان یکی از اجزای داخلی اصلی بدن شناخته می شود، اختلال ایجاد شود، خون کثیف در اندام های بدن گردش می یابد و موجب مسمومیت اندام های داخلی می شود. مشکلات کبد ممکن است حتی موجب مرگ افراد شود. در نتیجه حفظ سلامت کبد بسیار اهمیت دارد و اگر کبد شما دچار اختلال شده باید سریعا برای درمان اقدام کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا روش را بررسی نماییم.

درمان کبد چرب با طب سوزنی
درمان کبد چرب با طب سوزنی

کبد چرب چیست؟

در حالت عادی، یک کبد سالم بدون چربی است و یا مقدار بسیار کمی چربی آن را احاطه می کند. اما زمانی که کبد توسط مقدار زیادی چربی احاطه شود، از اصطلاح کبد چرب غیر الکلی یا NAFLD استفاده می شود. یکی از عوامل ایجاد کبد چرب می تواند چاقی و اضافه وزن باشد. اما نمی توان گفت افرادی که لاغر هستند و اضافه وزن ندارند دچار این بیماری نمی شوند. کبد چرب می تواند بدون علائم باشد و فرد بیمار بدون انجام آزمایش از بیماری خود مطلع نشود. انگلستان یکی از کشورهایی است که دارای آمار بالایی در کبد چرب می باشد. به طور کلی می توان گفت در انگلستان از هر پنج نفر یک نفر به کبد چرب مبتلا شده است.

بیشتر بخوانید: مراقبت های طب سوزنی

مراحل کبد چرب

بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) دارای 4 مرحله می باشد. این مراحل با گذشت زمان از حالت سطحی و ابتدایی به حالت پیشرفته تغییر می یابد. درمان کبد چرب در هر یک از این مراحل از پیشروی بیماری جلوگیری می کند. در زیر به بررسی هر یک از مراحل بیماری کبد چرب می پردازیم:

کبد چرب ساده یا استئاتوز

اولین مرحله بیماری کبد چرب، استئاتوز است. از واژه استئاتوز زمانی استفاده می شود که چربی اضافه در اطراف کبد جمع شود اما ضرری به اندام ها وارد نکند. این مرحله معمولا بدون علائم است و تا زمانی که آزمایشات لازم انجام نشده و عملکرد کبد بررسی نشود، نمی توان از این بیماری مطلع شویم.

استئو هپاتیت غیر الکلی یا NASH

دومین مرحله کبد چرب استئو هپاتیت غیر الکلی (NASH) است که افراد بسیار کمی پس از کبد چرب ساده به این مرحله مبتلا می شوند. کبد چرب NASH نسبت به استئاتوز تهاجمی تر است و کبد ملتهب می شود. در این مرحله التهاب کبد پاسخ ترمیم کننده بدن است در برابر آسیب رسیدن به سلول های کبد، که موجب درد در بالای شکم در سمت راست و پایین دنده ها و همچنین موجب احساس کسلی می باشد.

درمان کبد چرب
درمان کبد چرب

فیبروز

برخی از افرادی که به استئو هپاتیت غیر الکلی مبتلا شده اند، دچار فیبروز می شوند. ابتلا به این بیماری موجب می شود، کبد به طور مداوم التهاب داشته و در اطراف رگ های خونی و سلول های کبدی بافت فیبری تولید شود. پس از آن بافت فیبری جایگزینی برای بافت های سالم کبد محسوب می شود. در این حالت علاوه بر بافت فیبری، بافت سالم به اندازه کافی در کبد وجود دارد تا به عملکرد طبیعی کبد کمک کند.

سیروز

سیروز یا نارسایی کبدی به عنوان آخرین مرحله و شدیدترین مرحله بیماری کبد شناخته می شود. در این حالت کبد حالت کلوخه ای پیدا کرده و به دلیل گذر از سه مرحله و اتهاب طولانی مدت دچار نارسایی می شود. بیمارانی که به سیروز مبتلا هستند اکثرا از دیابت نوع دوم نیز رنج می برند. آسیبی که سیروز به کبد وارد می کند دائمی و غیر قابل جبران است. این مرحله با گذشت از سه مرحله اولیه و طی سال ها به آرامی پیشرفت می کند و باعث اختلال در عملکرد کبد خواهد شد.

اگر دچار بیماری های دیابتی هستید می توانید مقاله مربوط به نقش طب سوزنی در درمان نوروپاتی دیابتی را مطالعه نمایید.

 

راه های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب

یکی از مهم ترین راه های پیشگیری از کبد چرب، تغذیه سالم است. استفاده از غذاهای چرب موجب تجمع بیش از حد چربی در کبد می شود و در نهایت فرد به کبد چرب مبتلا می شود. موارد زیر را برای جلوگیری از ابتلا به کبد چرب رعایت کنید:

  • رژیم غذایی سالم: مصرف میوه، سبزیجات، چربی های مفید مثل روغن زیتون و کنجد، غلات سبوس دار
  • انجام ورزش به صورت منظم: خصوصا 30 تا 60 دقیقه پیاده روی در روز
  • عدم مصرف الکل
  • مصرف منایع غذایی پتاسیم دار: آلو، بادام ، موز، کشمش ، انواع سبزی
  • مواد غذایی مفید برای کبد که سم زدایی کبد را انجام دهند و غنی از آنتی اکسیدان باشند

چه کسانی در خطر ابتلا به بیماری کبد چرب هستند؟

به طور کلی می توان گفت در افراد زیر بیشتر از دیگران امکان ابتلا به کبد چرب وجود دارد:

  • افراد چاق یا دارای اضافه وزن
  • افرادی که دارای دیابت نوع 2 هستند (این بیماری موجب افزایش جذب چربی به سلول‌های کبدی می‌شود)
  • افراد بالای 50 سال
  • افراد دارای فشار خون بالا
  • افراد دارای کلسترول بالا
  • افرادی که از طریق جراحی و یا سو تغذیه کاهش وزن سریع داشته اند

همانطور که از ابتدای مقاله بیان کردیم، بسیاری از افراد مبتلا به کبد چرب، هیچگونه علائمی در عملکرد سیستم بدن خود احساس نمی کنند. اما برخی ممکن است با احساس خستگی مداوم یا احساس درد در قسمت بالا و سمت راست شکم یعنی جایی که کبد قرار گرفته است، به وجود این بیماری پی ببرند. در این حالت باید بلافاصله برای درمان و جلوگیری از پیشرفت این بیماری اقدام شود. در صورت بی توجهی و عدم درمان کبد چرب، ممکن است بیمار دچار حمله قلبی یا سکته مغزی شود. علاوه بر مراجعه به پزشک، تغییر در سبک زندگی نیز تاثیر زیادی در پیشگیری و درمان این بیماری وجود دارد. طب سوزنی یکی از روش هایی است که ما برای درمان کبد چرب به شما توصیه می کنیم.

طب سوزنی برای درمان کبد چرب

طب سوزنی یکی از روش های موثر در طب شرقی به حساب می آید که برای درمان کبد چرب نیز کاربرد دارد. طب سوزنی یک روش طبیعی و بدون عارضه است که برای درمان بیماری های بسیاری استفاده می شود. از این رو می توانید با اطمینان خاطر برای درمان بیماری کبد چرب از این روش استفاده نمایید. درمان کبد چرب با طب سوزنی علاوه بر تاثیر گذاری بالا، نسبت به سایر روش های مقرون به صرفه تر است و نتیجه آن طی بلند مدت موجب ایجاد آرامش و احساس سلامتی در بیمار می شود.

اما باید دقت کنید که استفاده از این روش به دست هر فرد امکان پذیر نیست. برای مشاهده نتایج مطلوب و درمان بیماری لازم است به متخصص مراجعه کنید. دکتر علی اعتمادی متخصص طب سوزنی در اصفهان به شما کمک می کند تا با درمان بیماری خود به معجزه طب سوزنی ایمان بیاورید. برای کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت می توانید با شماره های موجود تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول:

ماندگاری درمان کبد چرب با طب سوزنی چقدر است؟

ماندگاری طب سوزی به عوامل بسیاری از جمله شرایط بیمار، تعداد جلسات درمان و …. بستگی دارد.

اثر درمان کبد چرب با طب سوزنی چه زمانی نمایان می شود؟

مدت زمان تاثیرگذاری درمان از طریق طب سوزنی به شرایط بیماری بستگی دارد و برای هر فرد متفاوت است.

آیا درمان بیماری از طریق طب سوزنی خطرناک است؟

خیر طب سوزنی یک روش درمان ایمن است و خطری برای بیمار ندارد. البته باید دقت کنید که حتما توسط متخصص طب سوزنی انجام شود.

دریافت نوبت